Koeling voor jouw woning

Een ideaal klimaat in jouw woonst verkrijg je door een optimale combinatie van verwarmen, koelen en ventileren


Bij warme buitentemperaturen kan het binnen al snel onaangenaam warm worden. Met een warmtepomp of airconditioning kan je jouw woning koelen. We bespreken graag de mogelijkheden.

warmtepomp

Koelen met een warmtepomp gebeurt via het vloerverwarmingsnet. We spreken van actieve of passieve koeling afhankelijk van het type warmtepomp. Bij actieve koeling keert men de werking van de warmtepomp om. De ingebouwde compressor gaat het water nu koelen i.p.v verwarmen. Bij passieve koeling gebruikt de warmtepomp de natuurlijke koelte uit de bodem. De compressor dient hierdoor niet te werken, waardoor deze vorm van koelen zeer energievriendelijk is.

airco

Airconditioning, of kortweg airco, zorgt voor de nodige verkoeling in huis. In vele bestaande woningen wordt het comfort vergroot door het installeren van airco

Het plaatsen van airconditioning is een eenvoudig installatieproces. DC Klima plaatst een buitenunit en sluit deze aan op één of meerdere units in de woning. We besteden ook aandacht aan het design van de binnenunit om een mooie integratie met je interieur te bekomen. 

Onze kwaliteitsmerken

DC Klima adviseert, ontwerpt, installeert en onderhoudt de door haar geplaatste technische installatie. Als erkend HVAC-installateur volgen we regelmatig bijscholingen om op de hoogte te blijven van de mogelijkheden en de nieuwste technische ontwikkelingen. Zo kunnen we jou altijd deskundig en gepast adviseren.

Bij een totaalrenovatie of nieuwbouw is het aangewezen om het volledige HVAC-verhaal onder de loep te nemen. Bekijk onze oplossingen voor Totaalprojecten.

DC Klima is een erkend HVAC-installateur en beschikt onder meer over volgende certificaten